Néhány szó rólunk


Küldetésünk

A gyermek balett oktatás nagy felelősség, mert itt dől el, hogy a növendék egy életre megkedveli-e ezt a mozgásformát. Még a kisebbeknél a mozgás koordináció fejlesztése, a térben elfoglalt helyünk megismerése a cél játékosan, addig a nagyobbaknál az alapok elsajátítása a cél. Fontos, hogy egyik esetben sem cél, hogy lefeszített, tökéletes spiccben és a lehető legszélesebb spárgával tudják elvégezni a gyakorlatokat.

A gyermek balett lényege az, hogy jó alapokat teremtsen mindenki számára, aki érdeklődik ez iránt a csodálatos művészet iránt, nem pedig, hogy balerinákat képezzen a növendékekből. Az, hogy valakiből balerina lesz-e, vagy sem, nem akadályozhatja meg abban, hogy jól érezze magát még ki nem derül, hogy tényleg az szeretne-e lenni.

A gyermek balett tehát a mi olvasatunkban a mozgás szeretetének átadása. A képességeink feltérképezése és megismerése. Olyan készségek elsajátítása, ami a mindennapokban is hasznára válik a gyerekeknek. Emellett ha a gyermek valóban tehetséges, mi megteremtjük a lehetőséget, hogy kibontakoztathassa magát. :)

Tanáraink

Fontosnak tartjuk a megfelelő szakmaiságot, nem csak a balett oktatásban, hanem a gyermekekkel való foglalkozásnál is. Éppen ezért a tábor vezetője, dr. Nagy-Hegyi Menta végzett balettmester és pedagógus is.

A tábor lényege, hogy megismertesse a gyermekeket többféle művészeti ággal, így a balett mellett, a foglalkozások alkalmával festés, rajzolás is szerepel. Természetesen a zene sem maradhat ki, melybe zenés foglalkozások keretében vonjuk be az ifjoncokat.

Természetesen azért marad idő bőven az önfeledt játékra és a pihenésre is. Még a kisebbek mese olvasás után alhatnak egyet a délutáni csendes pihenőben, addig a nagyok a közeli játszótéren, réten mozoghatnak kedvükre.


További információ és jelentkezés

Kattintás után